Hírdetés

Rétes blogja2

csak mert az első túl jól sikerült...

Idézetek

Friss topikok

  • Rebelde: @Köves D. Gábor: és ráadásul még unalmas is (2014.03.10. 17:01) Társasozás

Linkblog

2014.04.27. 15:35 retes

Változtasd meg az életed minden nap egy kis lépéssel

Az jutott eszembe, hogy ha minden nap csak 10 percet foglalkozok magammal, akkor az egy évben 60 órát jelent. 60 óra amit saját magam épülésére fordítottam. Ennyi idő alatt egész sokat lehet épülni szerintem. Persze ha valaki akarja akkor növelheti a mennyiséget. De sok kicsi sokra megy alapon szerintem ez nem rossz dolog. Ezt csinálom. És megbocsátok magamnak :)..

Szólj hozzá!


2014.03.23. 16:20 retes

Érdekes

Ez egy önelemző blog és mégis sokszor sietve vagy kényszeresen írom. Már ha írom egyáltalán. Az ember általában elveszti a motivációját ha nincs folyamatos vagy legalább gyakori visszacsatolás abban amit csinál. Persze lehet, hogy nem mindenki ilyen de én így vagyok ezzel. Ráadásul sokszor előfordul, hogy ha van is visszacsatolás akkor abba valaki belerondít, vagy nem is tudom, mind1.

Amúgy vannak dolgaim amiben abszolút nem kapok ilyesmit, persze lehet csak nem veszem észre. Nem tudom. gyakran vagyok nők társaságában ami egy könyv szerint szintén nem annyira jó. Max arra, hogy még inkább elvegye a kedvemet. Meg kéne találni az egyensúlyt. Remélem majd sikerül :)

Szólj hozzá!


2014.03.10. 01:07 retes

Társasozás

Nos hát gondoltam már régen írtam így írok kicsit megint. Épp a randizás vagy mondhatni vak randizás lesz a téma. Tudva levő, hogy egyedülálló vagyok, így hát gondoltam keresek magam mellé valakit aki társam lehet meg ilyesmik. Tudjátok, mint a borsó meg a héja (de nem a madár :P).

Mivel nem sokat járok olyan társaságba ahol lennének új emberek, vagy olyanok akik "meghódítható" vagy "meghódítani akarom" kategóriák lennének ezért kb fél éve egyik barátom javaslatára beregisztráltam néhány közösségi oldalnak álcázott társkereső portálra. Beszélgettem pár csajjal bár azért túl nagy energiákat nem fektettem a dologba de ha épp olyan kedvemben voltam akkor keresgéltem. Nos mivel nem vagyok egy égimeszelő így inkább a nálamnál alacsonyabbakat kerestem, de eredmény általában nem igazán volt eltekintve néhány furcsa esettől. Szóval az elmúlt fél évben hat ilyen oldalról származó "randim" volt. Adatlapok alapján jónak tűntek általában, előnyös képek, kedves mosolyok. De sajnos a valóság némileg kiábrándítóbb volt.

Első hölgyünknek rengeteg képe volt fent, felthetőleg a fotósbolt szoftverrel kicsit manipluálva. Szegénykémnek olyan rusnya arcbőre volt mint a találkozáskor kiderült, hogy néha még ránézni se volt sok kedvem, próbáltam néha hunyorogva nézni de úgy se lett jobb.

Következő áldozatommal külsőre nem is lett volna baj, de lelkileg szegény csaj eléggé rottyon volt, a számom meg ugyebár nem szerepel a lelkisegély szolgálat oldalán, szóval inkább skippeltem.

Harmadik és negyedik hölgy képei alapján szintén nem nézett ki rosszul, aztán a valóságban kiderült, hogy a képek kicsit régebben készültek, azóta meg lecsúszhatott a torkukon pár 100 fogásos vacsora, ami habtestükön súlyos elváltozásokat okozott.. Persze ezt a találkozást megelőzően elfelejtették említeni.

Ötödik jelöltem - akivel csak találkozás előtt néhány szót váltottunk és ad-hoc alapon találkoztam - testi/lelki egyensúlyára nem lehetett panaszom, magasságára már inkább. Meglepődtünk mindketten, bár én már csak nevettem.

És ma eljött a hatodik napja is (mint a gonoszok). Vele egész jókat dumáltam előtte két napig, képek alapján szintén elég megnyerő volt, lelkileg még lehetett volna javítani de még a bevállalható kategóriába tartozott, voltak céljai, stb. Bár említette, hogy van egy kis pocija, de megmondom őszintén nekem egészen bejön ha valaki nem egy csontkollekció. Most itt nem kell rosszra gondolni de aki alapjába véve vékony és van egy pici pocija szerintem tök aranyos sőt szexi. Nos a valóság megint hozta a formáját, talán József Attila szavaival lehetne legjobban leírni:

"Láttam a boldogságot én,
lágy volt, szõke és másfél mázsa.."

Bár esetünkben vörös volt, de a valóságot fedi.

Miután elköszöntünk hazajöttem, elszívtam néhány cigit, kiröhögtem magam és töröltem a profiljaimat eme remek oldalakról. Biztos van akinek működik itt a párkeresés, és abszolút nem tartom még most se hülyeségnek ezeket az oldalakat hiszen olyan embereket ismerhetünk meg akikkel amúgy lehet sose találkoznánk, de azt hiszem ez az ember nem én vagyok. Így nekem marad az élet :)

 Rittyentek ide egy idézetet is, mert szeretem az idézeteket és mindig írok egyet a végére.

Úgy galoppozunk az életen keresztül, mint a cirkuszi mutatványosok, akik két, egymás mellett száguldó lovon egyensúlyoznak - egyik lábunk a "sorsnak" nevezett lovon pihen, míg a másik a "szabad akarat" lován. A kérdés, amit naponta fel kell tenned magadnak: "melyik melyik? " Melyik az a ló, amelyik miatt nem kéne aggódnom, hiszen nem én irányítom, és melyik az, amelyiket minden erőfeszítésemet bevetve kell kormányoznom? (Elizabeth M. Gilbert)

4 komment

Címkék: élet internet boldogság társkeresés társkereső nevetés


2014.02.27. 20:01 retes

Nos itthon

Nos ismét itthon vagyok kis pesti otthonomban ámbár nemsokára megyek egyet Kovival találkozni. Csak gondoltam még írok kicsit. Ez a nap is jó hosszú volt, már bent ültem az irodában fél8kor (amúgy 9-fél10re kéne beérnem bár elég flexibilis a munkaidőm :D csak legyen mindig kész minden, szóval.. na mind1 :P). Lényeg, hogy hajtottam ma is eléggé, tele voltam meetingekkel is. Ebédre is épp, hogy csak volt időm :D.. na se baj. Kell ilyen is. Meg úgy néz ki, hogy megyek megint trainingre. Most SQL-esre. Ja igen fejlesztőféle vagyok :P. Ezt dobta a gép. De amúgy szeretem. 

Hétvégén ha az égiek is úgy akarják akarok kicsit túrázni itt a budai hegyekben. Remélem jó idő lesz és akkor mehetek sokat :D. Vizet mindenképp sokat viszek meg a túlélőfelszerelést is :P. Ja meg hnap volt főnökömnél lesz ilyen kis összejövetel. Remélem jó lesz. Majd kiderül. De most az SQL trainingnek örülök. Meg jó, h a cég fizeti :P.

Mennyi mindent írok magamról, a végén még teljesen kitárulkozok itt a blognak :O. Na nem baj. Amúgy most eldöntöttem, hogy nem fogom sose a statisztikákat nézni h volt-e látogatóm (amúgy volt pár) mert a nincs többé jófiúságba beletartozik az is, hogy ne másoknak akarjak tetszeni hanem magamnak. Szval h ne másokért írjam a blogot pl. hanem magamért. Tehát csak akkor írok ha kedvem van és nem az esetlegesen idelátogatók miatt írok. Boccs de ez van :D

Amúgy ma Pannival vacsiztam v vmi olyasmi meg ettünk ilyen yogo-s fagyit. Hát elég szar íze volt annak amit ettem. Nem is tudom mihez hasonlítani. Konkértan szar volt. Végét már meg se ettem.. Majd lehet még egyet próbálkozok vmi más ízűvel de ilyet többet nem, Max ha éheztetnek előtte :D... Mint múltkor mikor fájt a torkom és nem tudtam nyelni és fagyit ettem 2 napig :D..

Na jól van elindulok, legyetek jók, várom az utazást. Addig meg élvezem a pillanatot :D Ja és 0.5-1 éven belül L5-ös akarok lenni, ha meg nem akkor lelépek :D.

Ja írok idézetet mert ha netán később visszaolvasnám akkor szeretem azokat visszaolvasni :D

Olyan állásra jelentkezz, amit tényleg szeretsz. Meg lennél lepve, ha tudnád, milyen könnyű fölkelni az ágyból reggel, ha aznap olyasvalamit fogsz csinálni, amitől nem akarsz leugrani az emeletes busz felső emeletéről.(Cecelia Ahern)

Szólj hozzá!


2014.02.25. 23:09 retes

110%-on égek :D

Csak ki ne aludjak túl hamar. De nem érzem, hogy így lenne. Rohadt sokat dolgozok, sok a munka, és élvezem. Valószínüleg ezért égek ennyire. Ma is bementem fél8ra, hogy készen legyek amivel akarok. Aztán jött a másfélórás call az írekkel. Illetve csak egyel. Meg egy skót kérdezget folyton, hogy mi a helyzet az írrel? :D.. Furcsa emberek, de normálisak legalább. Talán majd traininget is tarthatok nekik, jó lenne egyet utazni. Ők meg had tanuljanak. Amúgy most akarok menni Jucihoz Brno-ba. Szval ha minden jól megy akkor 3 hét múlva eljutok oda is. Egy újabb ország.. :) Bár már lehet írtam de kicsit ilyen világvándor típus vagyok. Azért csinálom mert szeretem és most vagyok fiatal. Éppen azt számolgattam múltkor, hogy tavaly 8 országban jártam (+itthon :P). És kihoztam az egészet kb 300 000-ből. Szóval szerintem egész jó ráta. Jó persze csak európán belül volt ez. De akkor is. Mások ennyit elvernek egy hét alatt. Ez meg napokat tekintve 26 nap volt. Szóval az majdnem 4 hét. Az azért szerintem elég jó. Persze nem luxusutakat nyomok, de hát én ezt szeretem. Aki nem érti az meg nem érti :D

Szóval így utazgatok. Tökre utálom mikor azt mondják, hogy "aki megteheti".. főleg olyanoktól akikről tudom, hogy ugyan úgy megtehetnék ahogyan én. Na de erre van egy másik blogom ahol lehet lesni a tippeket :)

Elkezdtem csinálni amúgy a Nincs Többé Jófiú könyvet meg a benne lévő gyakorlatokat. Nem haladok gyorsan, csak szépen fokozatosan. Nem sietek sehová se. Minden akkor történik amikor meg kell történnie. Amikor a sors, Isten, Univerzum, Felsőbb hatalom vagy nevezzük akárminek, úgy gondolja, hogy már felkészültünk rá. Szóval ha jön egy lehetőség vagy nehézség az életünkben, akkor bizony az azt jelenti, hogy már felkészültünk. Tehát ilyenkor érdemes belevágni a dologba. Persze nehéz lesz, sokszor iszonyú nehéz, de ha hisszük és akarjuk, akkor menni fog. Az ember elé azt hiszem mindig olyan lehetőségek jönnek amikre szüksége van. Persze ha nincs irány akkor nincs lehetőség se. Azok csak akkor jönnek ha van irány meg vannak célok. Na erről ennyit. Erre vagy rájön az ember, ha akarja, vagy nem.

Kéne keresnem mára is valami idézetet aztán lefeküdni aludni. Holnap akarok reggel még egy kis olaszt tanulni. Rám férne már nagyon ha egyszer meg akarok rendesen tanulni olaszul :D..

Na ez nagyon tetszik :D

Ha utamnak célján ott az öröm, 
a megtett úton főm már nem töröm.

(Robert Burns)

Jóéjt ;)

Szólj hozzá!

Címkék: élet célok utazás férfi nők kapcsolatok kitartás csakazértis önszeretet nincs többé jófiú vedd lazán


2014.02.23. 22:14 retes

Már négy napja vagyon..

Hogy utoljára írtam. Szóval gondoltam most itt az ideje ismét, hogy eleget tegyek eme vágyamnak és nekiálljak írni. Csak úgy magamnak, meg annak aki esetleg olvassa :). Eltelt a hétvége meg a múlt hét is. Hát elég húzós hetem volt, szóval már vártam is eléggé, hogy vége legyen na de csak vége lett :D. Aztán a hétvégének is vége lett. Jó volt amúgy, volt szombat este egy kis összejövetel. Jól éreztem magam. Szülinapoztunk ;) Bár igazából a hölgynek csak holnap lesz a szülinapja de előre hoztuk :P. Aztán más túl érdekes nagyon nem is volt. De legalább itt jól éreztem magam. Utána meg csak a punnyadás és a szomorkodás. Nyomiskodás. Igazából nem is tudom miért szomorkodok. De hát ez van. Valahogy az jár a fejemben néha, hogy nem azt az életet élem amit szeretnék. Valami vagy valaki hiányzik belőle. És ez így nem jó. Kicsit néha kezdem feladni és egy darab szarnak érezni magamat. Amiért mindig csak küzdök-küzdök aztán nincs semmi eredménye kb. Csak úgy vagyok. Nem érzem magam jónak semmiben sem mert mindig azt érzem, hogy mások azt éreztetik velem, hogy nem vagyok elég jó. Persze lehet nem is vagyok. Na mind1. Feeling terrible ahogy egy jó fb hangulatmegosztás mondaná. Néha már élni sincs igazán kedvem. Csak elbújnék egy sarokban és senki se keresne és venne észre és kész. És szépen lassan összefonnyadnék ott aztán eltűnnék és elfújna a szél.. már ha be tudna fújni a sarokba, de most be tud szóval elfúj.

Na jó, nem siratom magam, megpróbálom pozitívabban nézni a dolgokat. De akkor is szomorú a dolog. De keresem a jó dolgokat, igyekszem nagyon ;)

 

Rádöbbentem, hogy csak egyet nem lehet elvenni az embertől: belső biztonságát. Ez pedig hitből, fegyelemből, akaratból, tudásból, emberségből áll, és talán abból, hogy az ember, amíg lélegzik, soha semmi rosszat nem fogadhat el véglegesnek. Azt hiszem, ezért bírták emberek milliói a poklok poklát, ezért reménykednek utolsó percükig a halálos betegek, és ezért hagyják magukat halálra kínozni eszmék megszállottjai. A tudat, hogy valahol itt a földön még van igazságszolgáltatás. (Székely Éva)

Na valami ilyesmit próbálok érezni, hogy előbb utóbb lesz igazságszolgáltatás. Ha meg nem akkor legalább hamar meghalok és nem csinálok semmit sem az életben és boldog se leszek. Mert lehet, hogy nem is azon kéne filózni, hogy mire vihetem az életben hanem egyszerűen csak boldognak kellene lenni? De akkor mi van a célokkal? Azok megint a valamire vivést jelentik. Vagy azok csak arra vannak, hogy a boldogság közben csináljunk is valamit? Arra vannak, hogy olyan dolgokat csináljunk amiket szeretünk? És akkor az is boldoggá tesz? Azt hiszem igen. Tehát akkor így kell

Szólj hozzá!

Címkék: élet kutatás szar célok boldogság szomorú erények


2014.02.19. 22:17 retes

Nos, ha már ilyen messzire eljutottunk...

Akkor folytatni kell. Hú ma nagyon elfoglalt napom volt. Egész nap csak dolgoztam megállás nélkül, eléggé elfáradtam. Durva menet volt :D.. Na de meghozta a dolog a gyümölcsét mert egész jó dolog jött ki belőle. Meg most már kezdem érteni h mit is akar a Tom. Szval no para. Jó lesz. Aztán meg olasz órán voltam, az is jó volt csak fáradt voltam azon is, most meg ugyebár számvitelt fogok tanulni. Na de ezt ma lenyomom, holnap jól/szépen levizsgázok, aztán máris egy gonddal kevesebb, meg sok tudással több :D Szval megéri/megérte szerintem. Aztán jöhet a következő céges training. Fő, hogy folyamatosan fejlődjek :D a végén meg olyan okos leszek, hogy csak na :P. Holnap be kéne mennem a postára meg a cib bankba is. Vajon hánykor nyit egy posta? Mondjuk ha 8kor elindulnék itthonról akkor lehet végeznék is a dolgokkal 9re. Hmm, megfontolandó :D. Igazából holnap az egyetlen reggel amikor el tudom ezeket intézni, szval szerintem ez lesz.

Amúgy meg kéne nyírnom a szakállamat, ja igen, nyár óta mindig van szakállam. És többnyire meg szoktam nyírni. Már ha el nem felejtem. Az benne a jó, hogy sosincs olyan gondom, hogy borotválkozni kellene reggel. És nem is szúr igazán mert puha, szval tök jó, télen még melegít is. És baromi jól áll :D Tiszta szexi :P

Na tényleg neki kéne állni tanulni mert így nem lesz belőlem énekes halott se. Amúgy lehet kéne egy tablet. Olyan kis kényelmesen elpötyörésznék rajta. De jó gyors legyen persze :D.. Tudom már volt tabletem de az lassú volt. De ha lenne egy gyors :D hmm. Na mind1, majd még kigondolom. Na meg pénz se ártana hozzá :D Már olyan amit erre akarok költeni. 

Na mind1, majd nyerek egyet. Már úgyis rég nyertem bármit is :).. Ma még csak egy jetit se láttam. Na jó de, ott ment le előttem a lépcsőn, szép volt megint, alacsony, szépszemű, kedvesen szólt másfél mázsás munkatársához, és még csak rám se nézett :(. De majdcsak megismerem egyszer. Tiszta olyan mintha suliba lennék :D... Amúgy néha tényleg azt érzem mintha suliba járnék :D Tök fura :D Na mind1, holnap el kell mennem postára, nem voltam kb. pont egy éve, szval megteszem az éves nagy postajárásomat :P haha :D

Na keresek egy idézetet aztán legyetek jók vagy rosszak vagy amik akartok, úgyis minden relatív.

Hú de jót találtam, tök jó ez a film meg biztos a könyv is :D

“Mindenféle érzelemmel találkoztam. Meghallgattam a kínból fakadó sikolyokat és a hahotákat. Minden, ami emberi, nyitva volt számomra. Mindent éreztem és értettem egyszerre. A világ elmékkel volt benépesítve, melyek mindenféle szélnél gyorsabban örvénylettek, menedéket és szabadulást keresve a változás kényszere elől, élet és halál dilemmája elől-célt, biztonságot, örömöt keresve; megkísérelve, hogy értelmet adjanak a rejtélynek. Az emberek mindenütt kavargó, elkeseredett keresésben éltek. A valóság soha nem felelt meg álmaiknak, pedig a boldogság ott volt a közelükben-ott, ahol soha nem keresték. És mindennek forrása az emberi elme volt.”
(Dan Millman: A békés harcos útja)

Na Csocsiiiiiiiiiiii :P

Szólj hozzá!


2014.02.18. 23:32 retes

Álmos

Most elég álmos és fáradt vagyok szóval csak rövidet fogok írni. A napom eléggé eltelt, elég fárasztó volt, na de kell ilyen is, én meg csak mosolyogtam. De a holnap ugyan ilyen lesz :D No sebaj. Remélem gond nélkül veszem majd az akadályokat és minden a legnagyobb rendben lesz. Ugye? Köszönöm

Ma este még rávettem magam az olasz száámok megtanulására is. Szval ennyivel is előrébb vagyok. Nagyon sokat kell még tanulnom, hogy jól beszéljek olaszul, de szerintem menni fog. Szval nincs semmi gond. Okos vagyok. Aztán majd szépen kiköltözök Olaszországba. 

Megmondom őszintén folyton írom ezt az ide meg oda költözök dolgot de kicsit félek tőle. Asszem ez még az előző kapcsolatomból ered. Néha úgy érzem mintha lenne valakim. Pedig nincs senkim se. Igazából nem is tudom mire várok itt. Jó persze vannak itt barátaim, 1-2 nagyon közeli. Őket sajnálnám. Meg persze a családom. Lehet mégis van veszteni valóm? Hmm, nem tudom. Na mind1, majd meglátjuk mit hoz a sors.

Jóéjt :) Mosolyogjatok 

Szólj hozzá!


2014.02.17. 23:28 retes

Mosolyogj a napra

Már ha süt a nap. Ma épp nem sütött ezért csak szimplán mosolyogtam továbbra is, hol az emberekre, hogy a szálldogáló lelkekre, hol meg csak úgy éppen. Elég hosszú napom volt amúgy, reggel okmányiroda, aztán munka, majd zárás olasz órával. Nagyon tetszik egyébként az olasz nyelv, olyan kis pattogós. Év végére tiszta perfekt leszek belőle :P. Legalábbis igyekszem tanulni meg minden. De majd kiderül addigra. Amúgy tök jó lenne olaszországban élni. Csak lazán, pörgősen, csak a mának élve. Nyugodtan vagy kevesebbet aggódva. Szval élni. Mint ahogy a Márti dalában mondja, hogy kezdjetek el élni... Hát el kell kezdeni. Élvezni kell meg ilyesmik, és csinálni rendíthetetlenül. Szóval csinálom.

Idénre már annyi utazás van betervezve amúgy, remélem összejön az összes, nem kell lemondanom megint őket v ilyesmik. Meg persze egy jeti. Kikötöttem, hogy csak olyan lehet aki alacsonyabb nálam, vékony, kedves, jóra való teremtés, és szemeteljen belém. Ahogy anno írtam. Szóval most is ez a nagy helyzet. Rá van szükségem és kész. Amúgy tök jó, hogy vicces ember vagyok és minden jól alakul az életemben. Na jó ez nem igaz, de azért küzdök és igyekszem a jóra figyelni. Mert akkor minden jó. Ja és megjött ma a szépkártya utalááásss :D Szval lesz mit ennem :P. Amúgy egész jó pasi vagyok arra lettem figyelmes. Szóval ennek is örülök :D Tök jó ;) És reggelenre fekvőtámaszokat fogok nyomni, hogy még jobban erősítsem magam. Nem sokat, csak 50-et, meg este is. És akkor minden szép és jó.

Szeretnék menni olaszországba is többször idén, de fogok menni csehországba is. Szóval utazásra fel! 2014, jövőőőőők :D szerintem olyan helyeken fogok járni idén amit nagypapa koromban is megemlegetek. Mert bizony leszek nagypapa is, sőt, ükpapa is :D

Na jól van, lefekszem aludni. Holnap be akarok menni korán, 8ra, és a Tom projektjének nekiállni mert sose végzek vele. Mondjuk még mindig nem teljesen értem, hogy mit akar, de nem baj mert maj megértem ;).

Keresek egy idézetet aztán jóééééjt :D

"Nem az okos ember jut ki a partra, hanem az, aki úszik." (Braskó Csaba)

Szólj hozzá!


2014.02.16. 21:01 retes

Kiránduláááás

Nos tegnap úgy döntöttem miután jóóól kipihentem magam a péntek esti általam tartott Valentin napi party után, hogy ha már vasárnap úgyis jó idő lesz akkor elmegyek kicsit kirándulgatni. És így is tettem. Felkeltem szépen 9kor, összekészülődtem és elindultam. Igen egyedül. Felmentem bkv-val a normafához, onnan átmentem a jánoshegyre ott fel a kilátóba. Onnan meg le zugligetig az angyal szikla érintésével (ezt akartam megnézni a legjobban :D, csak mert szikla és anygal :P). Még sose voltam ezelőtt normafán, szval megint voltam egy helyen ahol ezelőtt még nem. Ilyen kis családias lightos hely. Dejópofa. Mondjuk egy kilátó még elférne ott :D

Ja és a legfőbb amit egész túrám alatt csináltam, hogy mosolyogtam és mosolyogtam és mosolyogtam. Tök jól volt. Sütött a nap, meleg volt, jó volt a levegő és sok ember volt és jól éreztem magam :D Szóval jó volt kirándulni egyet. Aztán hazafele jövet beugrottam a céges gépemért mert egy munkát már be akartam fejezni, szval gondoltam miért ne :D

Aztán be is fejeztem, meg néztem ilyen sikerközösséges szemináriumot meg most kicsit olaszozok aztán nézek valami filmet és alszok mert holnap korán kelek, hogy aranyat leljek :D

Szóval ennyi volt a mai nap, jó volt, tök sokan lájkolták az instás képeimet, meg tumblin is reblogolgattak szépen. Szval az élet szép xD.. haha :D de hát apró örömöket kell becsülni az életben ;)

Legyetek jók, csumi :D

Szólj hozzá!

Címkék: budapest élet is boldogság kirándulás mosoly egyedül normafa


2014.02.14. 00:39 retes

Elvesztegetett idő

Nos a mai napom elég nehezen indult, persze ez lehet betudható a tegnap esti céges összejövetelnek is ahol azért kicsit iszogattam is meg későn is értem haza. Lényeg, h reggel nagy nehezen azért összekapartam magam és elmentem erre a tanfolyamra illetve ennek is az utolsó órájára. Októbert óta minden hónapban 2 nap training volt munka helyett, azért nem rossz szerintem :P és persze fizetik :D..

No aztán nagy nehezen el is telt a nap, voltunk ebédelni egy helyen, spagetti volt a menü és elég lassan hozták ki de azért csak kihozták, ja meg előtte vmi húsleves de az annyira nem ízlett. Szóval szerencsére már 3kor vége lett a dolognak szval lett egy szabad délutánom :). Először elmetnem a deákra a nylevsuliba az olasz könyvet meg munkafüzetet megvenni. Először nem akartak nyugtát adni szval kértem. Azért már na.. Aztán onnan meg kimentem ikea-ba mert akartam venni még egy vendégmatracot, hogy legyen kettő és akkor lehet rajtuk aludni olyanoknak akik jönnek hozzám holnap pl. Ugyanis holnap tartok egy kis Valentin napi házibulit. Ha már nincs párom legalább gondoltam érezzük jól magunkat. Ebből kifolyólag lesz az összejövetel. Szerintem 10 fölötti lesz a létszám, remélem majd azért egész jól elférünk. Meg azt se tudom hányan fognak itt aludni. Mondjuk így előzetes számításaim szerint legalább 6 ember rajtam kívül, de lehet 7 :D.. Szóval nem tudom, hogy fogunk majd elférni de majd csak megoldjuk valahogy :D. Mondjuk a két egyszemélyes matracon összebújva eléfér 2-2 ember is, én matracomon is elfér 2. meg esetleg kanapén is 1 kisebb :D.. meg max a földön még vki :P Ja meg még van az az önfelfújódós csoda, ha nagyon akar vki akkor azon is alhat, bár az elég kényelmetlen. Meg ha jól számolom van 8 takaróm is, szval annak hiányából se lehet gond. Na mind1 majd kialakul, nem aggódok rajta, mindenki alszik ahogy tud :D.. Sok alkohol majd kényelmesebbé varázsolja a padlót is. Csak legyek jól én is :).

Múlt héten beteg voltam, most már egész jól kijöttem amúgy belőle, szerintem vmi influenza féle. Szar volt. Túléltem. Amúgy változni akarok. Boldog akarok lenni. Csak így szimplán. Nem gondolkozni folyton a képzelt problémákon amik igazából nem is léteznek. A probléma csak egy általam kreált dolog ami miatt kellemetlenül érezhetem magam. Az én problémáim másoknak, pl. nem lennének problémák. De ez így van mindenkivel. Csak azon töprengek, hogy változtatnom kéne ezen a hozzáállásomon. És csak ahogy a nagyok mondják, élni. Kicsit leengedtem az utóbbi időben. Na jó, igazából ez az egész felnőtté válósdi egy nagy leengedés volt. Hiába van szép szakmai önéletrajzom, meg jártam sok fele. Az érzelmek kezdenek kiveszni belőlem. Kezd megkeményedni a szívem. Ezért nem is utaztam még idén. Nem akarom a hobbikban elnyomni az érzéseimet. Tudjátok, néha van értelme az életnek. Többnyire akkor mikor lehet szeretni. Meg mikor megtalálja az ember magát. A céljait. Ez is nagy baj, nincs egy ideje olyan igazi nagy célom amiért tenni is akarok igazán. Azt hiszem félek célokat kitűzni magam elé. Ez egyébként a múltból gyökerezik. Ugyanis a múltban mikor kitűztem egy nagy célt és elkezdtem megvalósítani, exem mindig beárnyékolta, hol jogosan, hol kevésbé. Aztán így az oda vezető út meg az elérés mindig szar volt, egyre szarabb. Aztán persz vége is lett a kapcsolatnak. De azóta még mindig kísért ez a célosdi, mindig félek, h mi van ha kitűzök valamit, küzdök érte, aztán jön közben valaki és vele is lennék és a célt is el akarom érni aztán szar lesz megint nekem. Rettenetesen félek ettől. Nagyon. Ezt még sose mondtam senkinek amúgy, így hát gondoltam elmondom mindenkinek. Így könnyebb. Persze lehet csak annyit kéne tennem, hogy leszarom és csakazértis jól érzem magam. És cskazértis tűzök ki célokat és dolgozok a megvalósításukon. Aztán ha nem jön közbe senki akkor megvalósítom őket. Ha meg közbejön valaki akkor meglátom, hogy mennyire lehet vele is megvalósítani a célt. Ha pedig nem lehet akkor meg kell fontolnom, hogy elég nemes-e ahhoz, hogy a cél helyett ő legyen a cél, ha pedig nem akkor marad a régi. De akkor valószínüleg ő se lenne valaki. :)

Igen azt hiszem ezt tisztáztam most. Amúgy amióta utoljára 2009-ben írtam ebbe a blogba azóta megjártam mégegyszer usa-t egy nyár erejéig, meg éltem kanadában is egy szemesztert, meg lediplomáztam meg túl vagyok egy "nagy szerelmen" meg pestre költöztem meg jártam sok országban, meg repültem rengeteget, meg épp eladom a lelkem egy multinak. Na de, hogy én milyen vagyok? Mélabús, melankólikus, nyomorék, szar, élhetetlen, szomorú, boldogtalan. Ilyen tipikus nyomorék aki már semmi jót nem remélhet az élettől. De legalább nem vagyok dagadt. Amúgy furcsa belegondolni, hogy már semmi jót nem remélhetek az élettől. Főleg mert ha mégis jön valami jó akkor az meglep és nem tudok mit kezdeni vele és még szarabb lesz. Szóval semmi jót nem remélhetek az élettől. Egy naaagy nyomorék vagyok aki halkan beszél, nem hallják meg és nem képes magát elég jól managelni. Konkrétan sehogy sem és szar ember. Tudom, hogy önsajnálatnak tűnik de sajnos csak az igazat írtam le. Úgy érzem amúgy, hogy ebből nagyon kitörés sincs. Ilyen lelki ronsz, lelki nyomorék maradok örök életemre. Mert egyszerűen képtelen vagyok kilábalni belőle. Bele ragadtam ebbe a posványba és ennyi. Nem ment meg senki, és én se tudom magamat mert már nincs kedvem. Elnyomorodtam. Persze legalább felismertem. Na de úgyse csinálok semmit se. Tudom nagyon depressziósan hangzik de az is vagyok. És szerintem az is maradok.

Köszönöm, hogy meghallgattatok.

Jóéjt

Szólj hozzá!

Címkék: élet depresszió hülye lelki balfasz szerencsétlen csakazértis nyomorék céltalanság


2014.02.11. 23:24 retes

Miért szexeljünk?


Hogy összejöjjünk. Mert szakítottunk. Bosszúból. Unatkozom. Részeg vagyok. Kanos vagyok. Dögös vagy. Okos vagy.
Vicces vagy. Jó napom volt. Rossz napom volt. Jó az illatod. Új pózt tanultam. Ki kell engednem a gőzt. Fogynom kell.
Nincs itthon a család. Nincs itthon a lakótársam. A pasim nem dug meg jól. A csajom prűd. Mert azt mondtam. Esik az eső.
Félidő van. Szerda van. Most zuhanyoztam. Még nem zuhanyoztam. Hogy növeljük az önbizalmam. Hogy ne szakíts velem.
Mert nem dugtam még liftben. Mert nem dugtam még a városban. Mert nem dugtam még. Rég volt az utolsó. Gyereket akarok.
Most borotváltam. Most gyantáztam. Hogy előléptess. Mert kell a pénz. Hogy ne veszekedjünk. Hogy befogd végre. Szilveszter van. Karácsony van. Szalagavató van. Szülinapom van. Szülinapod van. Valakinek szülinapja van.
A pszichológusom is ezt ajánlotta. Mert erről fantáziálok. Mert legutóbb nem sikerült. Hogy tartozz. Mert tartozol. Mert tartozok. Új ágy. Új ágynemű. Búcsúzás. Bocsánatkérés. Köszönet. Figyelemelterelés. Mert fizetted a vacsit. Jöjjünk össze újra. Menstruálok. Már nem menstruálok. Hogy elfelejtsd az exed. Hogy elfelejtsem az exem.
Mert nem vettem ajándékot. Elfáradt a kezem. Unom a pornót. A guminőm kilyukadt. Véletlenül lenyeltem egy viagrát.
Lejár a koton szavatossága. Szép a bőröd. Szép a hajad. Mert hazahoztál. Ha neked nem kell, nekem jó lesz.
Nem kellek neki, de jó lesz ő is. Nyert a csapatom. Hová tűnt mindenki?
(Ha eddig nem vettél levegőt, ez itt egy remek lehetőség.)
Stresszes vagyok. Őrült vagyok. Majdnem meghaltunk, de élünk. Van egy órám. Van tíz percem. Nem beszélek angolul.
Nem beszélsz angolul. Az országodból még nem csináltam senkivel. A kontinensedről még nem volt meg senki. Színesbőrű vagy. Ázsiai vagy. Félázsiai vagy. Jól táncolsz. Izmos vagy. Könnyen kapható vagy. Könnyen kapható vagyok. Szükségem van rá. Simon mondja. Jók a géneim. Meg fogok halni. Elköltözöm az országból. Kiolvastam a Kama Sutrát.
Elmosogattam. Hamarosan híres leszek. Híres vagyok. Híres voltam. Kíváncsi vagyok milyen veled. Fázom.
Nem tudok mit mondani. Unalmas csak zuhanyozni. Unom az orált. Jól áll a farmer. Jó a csukád. Hasonlítasz valakire.
Terhes vagyok. Nem vagyok terhes. Hogy felbosszantsuk anyámat. Hogy felbosszantsuk a szomszédokat.
A “csak barátok” nem működik. A testeink összepasszolnak. Miért ne? Emberek vagyunk. Mert szeretlek.
Mert jó vagy. Mert jó vagyok.

 

(Találtam :) )

Szólj hozzá!

Címkék: szex csak miért szeretkezés


2014.02.11. 21:41 retes

Egy nap, két felvonásban

Nos a mai nap egész gördülékenyen indult azt leszámítva, hogy megint össze-vissza aludtam. Érdekes amióta beteg vagyok/voltam. Most már lassan teljesen kigyógyulok. Azóta teljesen megváltoztam. Mondtam is ma Panninak. Egyik legfurább dolog, hogy abszolút nem kívánom a kávét, ezelőtt kávé fanatikus voltam, legalább napi 2-3 bögrével megittam, de múlt kedd óta semmi, még ha az ízére gondolok is összeugrik a gyomrom és abszolút nem kívánom. A másik az alvás, hogy folyton felébredek 4 körül, aztán még 2-3 szor mire fél8-8 lesz. Múltkor meg úgy felébredtem h vissza se tudtam aludni, szval felkeltem már 7kor. A harmadik meg, hogy nem vagyok annyira fáradékony mint előtte. Sokkal több az energiám, ez is furcsa, persze jó értelemben. 

Egyszerűen elkezdtem élvezni az életem asszem. Történik ami történik, nem baj, régen se volt más. Erre amúgy a régi blogom újraolvasása közben jöttem rá. Egyszerűen akkor is csak voltam és éltem és szartam bele mindenbe, csak élveztem, hogy élek. Szóval most ugyan ezen vagyok. Írok és élvezem, hogy élek. És hálás is vagyok érte :).

Amúgy a második felvonás ma a tanulás lesz. Ugyanis holnap megint tesztet írok számvitelből (tanfolyamra járok) illetve este meg lesz olasz amire szintén kell szavakat tanulnom meg kis nyelvtant is. De amúgy élvezem azt is. Mondjuk lehet most megiszok egy energiaüccsit, kell kis placebo :D :P...

Aztán holnap este meg valószínüleg megyek ilyen céges farsangra, mondjuk beöltözni nem hiszem h nagyon be fogok, max elviszem a török sapim és török leszek, meg egy szőnyeget :D na ez tök jó 5let. Török leszek hnap :D Bár mondjuk lehet a multi kulti miatt annyira nem kéne ezt erőltetni. Na jó lehet csak sapkát viszek :D Mind1

Hú tényleg akkor reggel kéne vinnem mindent, szval sztem maradok a sapkánál :D.. Mondjuk a cuccomat hova teszem az még kérdéses. De majd csak le tudom tenni vhova. Meg még azt se tudom, h hol lesz ez a buláj. Elfelejtettem megnézni a calendar-ban. Na majd holnap Panni szépen elküldi nekem sms-ben :D. Amúgy milyen fura, h alig használ már az ember sms-t. Teljesen kiszorították a mobilnet adta lehetőségek. Legalábbis elég rendesen.

Na nem szaporítom tovább a szót, nekiállok tanulni. De azért a régi szép időkre emlékezve tennék ide egy idézetet :P

No találtam kettőt is :D..

"Nem elég meghallgatni a férfit, reflektálni is kell a gondolataira; nem elég a rendelkezésére állni, helyettesíteni is kell az összes többi, elérhetetlen nőt - azokat a nőket, akiket, ha ideje és lehetősége engedné, szintén meg akarna szerezni magának. Azt a nőt kell alakítani, akit minden férfi a magáénak szeretne, de csak egyvalaki kaphat meg." (Anthony Capella)

 

"A szeretet könnyít az emberek szenvedésein. Eddig nem tudtam, de aztán rájöttem, hogy nincs tökéletesebb fájdalomcsillapító, mint a szeretet." (Good Doctor c. film)

Jóéjt ;)

Szólj hozzá!


2014.02.10. 23:55 retes

Életem első olasz órája..

Nos ma úgy esett, hogy megesett életem első olasz órája. Már régebb óta gondolkodtam, h el kellene kezdenem olaszul tanulni és ma bele vágtam :D. Szóval hétfő és szerda esténként munka után olasz órákra fogok járni :P Jó mi? :D Aztán tiszta talján leszek még a végére :P Azért az angolt nem szabad közben elfeledni, furcsán is néznék ki ha elfelejteném.. :D Na mind1.

Szóval ez volt ma a nap fénypontja kb, na meg a tanár csak aki elég jól néz ki :D.. 

Amúgy tök hulla vagyok, alig aludtam éjjel, aztán dokinál voltam, dolgoztam egész nap, gyógyul a torkom, szval most muszáj aludnom. Köszönöm a megértést!

Jóéjszakát :)

Szólj hozzá!


2014.02.09. 23:17 retes

Folytatom

Úgy döntöttem újra folytatom ezt a blogot, 2009-ben írtam ide utoljára. Igen az meglehetősen régen volt. Kb. 5 éve. Nos nyilván azóta nagyon sok dolog történt velem, nem is kezdenék bele, hogy mi. Majd kiderül a blog során vagy nem. Azért kezdek újra blogolásba mert szükségét érzem annak, hogy kiírjam magamból a gondolataimat és hátha így majd jobb kedvem is lesz, boldogabb leszek, pozitívabb, stb. Tehát ennyit a miértekről. Húzok is ide egy szép hossszú vonalat :D..

________________________________________________________________________________________

Szóval a hétvégén otthon voltam mert elég beteg voltam illetve még kicsit vagyok is és nem akartam itthon lenni egyedül, tehát haza mentem. De ma meg jöttem este haza megint. Nyilván ezeknek a mondatoknak nem lenne sok értelme, de tudni kell, hogy BP-n élek és a családom meg egy másik Mo-i városban lakik. Így két helyre járok haza, illetve nyáron meg három mert szüleim le szoktak nyárra költözni balatonra. Oda is haza megyek :D. Na de ez ilyen. Bárkivel előfordulhat :P

Szóval a lényeg, hogy torokgyulladásom van/volt és nagyon szarul voltam, még a munkát is szüneteltetnem kellett emiatt. Nem is tudom mikor voltam ennyire beteg már, de komolyan kb. a halálomat kívántam annyira fájt a torkom, nem tudtam nyelni stb. Lehet másoknak ez rendben van de én alapból egy egészséges ember vagyok ezért nekem nagyon szar volt. De már javulok hála Istennek :). Szóval ez az állapotom.

Amúgy hétvégén sok mindent nem csináltam, jó volt együtt a családdal szeretetben. Tudom kicsit magasztosan hangzik de amúgy tényleg nem kapok sok szeretetet pedig tökre szükségem lenne rá. Szóval ez most nagyon kellett. Persze jó lett volna hótalpas túrára is menni, de ez a betegség miatt elmaradt...

Szóval a lényeg, hogy jó lenne valaki akit szerethetek és ő is szeret engem. Én szívesen küzdök érte meg minden, meg ugye a lányokért meg kell küzdeni. De szeretnék valakit aki nekem lehetne a nagy (n)Ő. Akit lehet szeretgetni meg ő is szeretget meg sok közös program, megbeszélünk mindent, jókat szeretkezünk, szeretjük egymást, meg ilyenek. Na de egyenlőre még nyoma sincs hasonlónak. Meg olyannak akivel kölcsönösen bejövünk egymásnak. Mert olyannal akivel nem felelünk meg egymásnak 100%-ban meg nem akarok összejönni. Szerintem felesleges.

Persze lehet viccelődni azzal, hogy inkább szerezzek egy kutyát meg hasonló. De szerintem aki járt már ebben a cipőben az tudja milyen ez. Pedig nem vagyok rossz pasi (jó kicsit alacsony) meg tajparaszt meg hülye se, csak valahogy nekem nem jön össze. De lehet csak megint az a baj, h nem vagyok elég nyitott, meg elég nagyhangú meg elég szórakoztató meg ilyenek. Na mind1, ez van, ezen kellene változtatnom. Köszönöm

Megyek lassan aludni. Csááá :D

Szólj hozzá!


2009.12.21. 23:19 retes

Érdekes...

Érdekes ahogy nézem az oldal statisztikáit és látom, hogy még mindig járnak ide elvétve emberek. Pedig nem is írogatok igazán. A múltkorit leszámítva.

Gondolkodtam most az elmúlt 2 tizedmásodpercben arról, hogy lassan itt van ennek az évnek is a vége. Rnegeteg minden történt megint. Borzalmasan sokminden. Emlékszem tavaly írtam egy számadásfélét címszavakban. Idén nemtudom, hogy fogok e. Még meglátom. Akár lehetne. De igazából mindenkivel rengeteg dolog történik. Nemtudom. Na mind1. Nekem jólesik most megint írni. Nem azért, hogy bármi extra dolog legyen ebből. Hanem csak mert jó érzés látni leírva a gondolataimat. Ha valalki olvassa olyan mintha beleláthatna a fejembe.

Egyébként most az anasztázia c. rajzfilm egyik számát hallgatom. A "once upon a december"-t. Szeretem ezt a számot. Nekem tetszik.

Egyébként tél van. Hó fed mindent. Befűtöttem megint de majd ha lefekszem aludni lekapcsolom. Éjjelre nem kell. Holnap ha minden igaz találkozok Mátéval délben. Hm, majd beszélgetünk. Ma váltottam Vele néhány szót msn-en. Fáradtnak tűnt. Ilyenkorra mostanában már mindenki elfárad. Mire mindenki megtalálja-elkészíti/elkészítteti a szeretteinek leginkább megfelelő ajándékot. Néha már nem is jut ereje az embernek arra, hogy valóban kimutathassa, hogy örül neki.Pedig örül.

Tudjátok szerintem a mai világban az emberek kevernek két dolgot. Ugyebár mindenki boldog akar lenni de ugyanakkor önmaga is. Önmagát akarja megvalósítani. Pedig nekem valójában úgy tűnik, hogy ha Boldogok akarunk lenni élnünk kell. Nem önmegvalósítgatni hanem élni. Nem mindig az ÉN kerül ilyenkor előtérbe hanem az élet. Az élet pedig sok dolgból tevődik össze. Társakból is. Alkalmazkodásból. Segítségből. Elfogadásból. Szeretetből. Kedvességből. Észből. Butaságból. Örömből. Bánatból. és még sorolhatnám napestig. De ezekben a dolgokban egy közös. Egyiket sem lehet igazán egyedül. Nem azt mondom, hogy értéktelenítsük le az egyént, hiszen az ostobaság volna. De érdemes érezni a határokat. Azokat a finom átmeneteket. Mikor már túlzásba visszük a dolgokat. Ilyenkor az élet és a környezetünk pedig lassan-lassan elillan. Nem azért mert nem szeretnének minket. Hanem úgy érzik, hogy már nem tudnak velünk lépést tartani, mivel gondolatainkat nem látják és hallják. Érzéseinket nem érzik. És ha akarnák is, nagyon akkor se tudnák. Ilyenkor kezdünk magányosak lenni. Magányosak mert nem akarjuk elfogadni a környezetünkben lévő csodákat. Azonban ilyenkor már elveszik a lényeg is. És ha jól belegondolunk magunk sem tudjuk mit is akarunk vagy akartunk valójában. Pedig a válasz egyszerű, csak eddig rossz helyen kerestük. Boldogságot...

Na a lábam a zoknival lassan odasül a radiátorhoz mert olyan forró szóval le is zárom ahogy soraimat is :)

További szép estét/napot/reggelt! (kinek mit:D)

"Nincsen rossz álom. Mert amikor álmodunk: azt jelenti, hogy még élünk. A halottak nem álmodnak, mert hiszen ők már mindent tudnak. Tehát a legrosszabb álom sem jelenthet egyebet, mint azt, hogy nem léptük át a halál néma kapuját; tennivalónk, elfoglaltságunk van a földön."(Barta András)

Legyetk jók!

Sziasztok páááááá:P

 

Szeretlek Norcsi

Szólj hozzá!


2009.12.16. 08:45 retes

Újra!

Sok gondolkodás után úgy döntöttem írok "újra" egy posztot.

Tudom nagyon régen írtam már és azóta rengeteg dolog történt. De hát az ember már csak ilyen. Néha kihagy dolgokat. Ez most olyan mintha egy rég nem látott baráttal találkoznék. Akivel nem beszéltem már fél éve és azóta nem tud rólam semmit se. Se azt, hogy élek e vagy már nem. Semmit. Az új találkozásnál azonban az együtt el-nem-töltött időt nem lehet pótolni, nem lehet visszahozni mesével vagy emlékezgetésekkel. Az a közös idő elveszett. De talán nem is lenne értelme visszahozni. Érdemesebb belátni, hogy nem lehet és tovább menni szépen együtt és újra felfedezni egymást. Hisz egyik legmámorítóbb érzés a felfedezés érzése. Mért ne próbálhatnánk meg?

Lehet az írást is folytatom majd mostantól. Még meglátom. Attól függ milyen kedvem lesz. Valószínüleg lesz kedvem hozzá. Úgy érzem, hogy ez kell nekem. Azt hiszem:)

Na de most megyek tanulni:P analízis jujj de jó xD:D

Legyetek jók Kedveskéim!:D

"A gondolatom én vagyok: ezért nem bírom abbahagyni. Létezem, mert gondolkodom... és nem tudom megakadályozni, hogy gondolkodjam."(Jean-Paul Sartre)

Sziasztoook!;)

 

Szeretlek Norcsi

Szólj hozzá!


2009.06.28. 12:57 retes

Aki...

Aki ide tévedt erre az oldalra, az esetleg tévedjen ide is--> http://marciamerikaban.blog.hu jelenleg ide írogatok. Majd ha hazajöttem akkor folytatom újra ebben:)

Csövi:P

 

Szeretlek Norcsim:)

Szólj hozzá!


2009.06.08. 11:50 retes

"I wasn't jealous before we met
Now every woman I see is a potential threat
And I'm possessive, it isn't nice
You've heard me saying that smoking was my only vice
But now it isn't true
Now everything is new
And all I've learned has overturned
I beg of you

Don't go wasting your emotion
Lay all your love on me

It was like shooting a sitting duck
A little small talk, a smile and baby I was stuck
I still don't know what you've done with me
A grown-up woman should never fall so easily
I feel a kind of fear
When I don't have you near
Unsatisfied, I skip my pride
I beg you dear

Don't go wasting your emotion
Lay all your love on me
Don't go sharing your devotion
Lay all your love on me..."

 

Mint ide a hold meg vissza. kétszer....

 

Norcsi

Szólj hozzá!


2009.06.08. 00:48 retes

Találtam

Hát találtam egy idézetet vagy nevezhetném akár elgondolkodtató soroknak is és gondoltam megosztom veletek így háromnegyed egy tájban benne az éjszakában:)

Ha egy tányérról levest ettél, az üresen maradó tányérra azt mondod: piszkos; pedig nem tapad rája más mint annak a levesnek maradéka, melyet előbb mint tisztát ettél. A trágya a szoba közepén mocsok, a gabonaföldön éltető-erő. Így van mindennel, ami tisztának, vagy mocskosnak tûnik; semmi sem önmagában jó, vagy rossz, csak a helyzete szerint.

(Weöres Sándor)

 

Sziasztoooook:P

__________________________________________________________

Szeretlek Norcsi

Szólj hozzá!


2009.06.03. 20:34 retes

Hit...

Az ember vagy abban hisz, hogy mindennek oka van, vagy abban, hogy minden ok nélkül történik. Csak sodródva az árral. Tehát minden hit kérdése...

Szólj hozzá!


2009.06.03. 19:52 retes

CsŐvÁz

Sziasztok KEdves Blogolvasó Emberkék. Külön köszönteném Norcsikámat:)

Gondoltam írok ide néhány sort hiszen már oly régen írtam bármi érdekeset is. Na jó lehet, hogy most sem írok sokat. De azért egy keveset igen:). Első dolog talán, hogy elkészült az amerikás blogom melybe majd amerikából írogatok nektek. Egyenlőre pár előkészületes poszt olvasható benne. címe http://marciamerikaban.blog.hu szóval akit esetleg érdekel és unatkozik a nyáron az ezt olvashatja:).

Tudjátok sajna sokszor annak kell örülni ami van. Vagy azoknak akikről tudjuk, hogy velünk örülnek majd.

És szerintem érdemes hagyni másokat, hogy ha rossz kedvünk van akkor jó kedvre derítsenek. Csak hagyni és átélni amit ők. Nem szabad megfélemlíteni őket, különben nem képesek arra, hogy jókedvet vagy boldogságot varázsoljanak:) Ugyanis ha nem engedjük a másiknak, akkor az csinálhat bármit. Akkor se fogsz vidám vagy boldog lenni. Talán inkább csak jókedvű. A boldoság rajtunk múlik. Rajtunk áll, senki máson. Ha nem vagy boldog mosolyogj. Akkor az majd jókedvre derít. Onnan meg már csak pár lépés a boldogság.

Na kedveskéim most ennyi szerintem:)

"A fény harcosának szeretetre van szüksége. A szeretet és a gyengédség a természetének részei. Hasznára fordítja a magányt, de nem válik a rabjává." (Paulo Coelho)

Sziasztok:)

Szólj hozzá!

Címkék: blog amerika jókedv boldogság


2009.05.27. 02:32 retes

Az Ember

Néha az ember nem tudja mit miért csinál vagy tesz. ez nem azért van, mert bolond lenne vagy balga. szimplán azért mert egy földöntúli dolog ezt diktálta neki. a tett lehet bármi. és a dologban az a legcsodálatosabb vagy éppen legszörnyűbb, hogy a következmény is lehet bármi. Bármi amit az ember megtehet, ha hallgat a szívére. Talán ez sablonosan hangzik de így van. Persze sokszor előfordul az is, hogy az ember nem hallgat semmire se csak megy a maga kreálta világ után. Ezzel olykor megbánthat másokat vagy megnehezítheti a maga és a körülötte lévők életét. Előfordul az is, hogy megváltoztatja teljes mértékben. Esetleg hibát követ el melyet vagy nem is tud vagy nem is akar helyrehozni, de van mikor nem is tudja, hogy helyrehozhatta volna. Emiatt nem szabad elítélni senkit se. Akkor és abban az időpontba ezt látta helyesnek, vagy bármi egyébnek de megtette. Igen van következmény. De sokszor ez már nem csak rajta múlik, hanem azokon is akik őt körülveszik, netán szeretik...

 

p.s.: I <3 U

Szólj hozzá!


2009.05.25. 13:42 retes

hálózatok. azt kell most tanulni biza... de mostmár ketten vagyok. és ez így is marad mert így marad mert az jó:D

Szólj hozzá!


2009.05.10. 15:53 retes

A Hercegnő aki a Bolondot szerette..

Hol volt, hol nem volt. Élt egyszer egy Hercegnő egy gyönyörű palotában. Szépen teltek napjai, királyok és királyfiak zsongták körül egész álló nap. Artisták és bűvészek szórakoztatták, és minden nap legalább száz kérője érkezett. Azonban Hercegkisasszonyunk válogatós volt és egyik sem kellett igazán neki.. Történt egyszer, hogy egy komédiás csapat érkezett a városba, mely előadást tartott a Királyi várban a Királykisasszony tiszteletére. Volt ott minden mi borzongást és nevetést kelt. Tűznyelők és kardnyelők, farkasember és kötéltáncosok, bűvészek és persze az elmaradhatatlan Bolond, aki mindennek nekiment és megbotlott a lábában és tótágast próbált állni ültében, csak hogy a Királylány kedvében járhasson és nevetni lássa. Miután vége lett az előadásnak a csoport összeszedte sátorfáját és visszament a városba a fogadóba. Azonban a Hercegnő mikor nyugovóra tért a víg este után elgondolkozott, a bolondon aki csak neki bolondozott és senki másra nem nézett. Amíg így gondolkozott magában, egyszer csak halk kaparászós hangokra lett figyelmes az ablaka felől. Amint odanézett látja ám, hogy a bolond mászott fel a vártorony 46. emeletére hozzája. Meglepetten nézett rá de nem sikoltott az őrség után. Királylányunkat nem hagyta el nemesi vére és esze, ezért úgy tett mintha nem tudná ki az az alak aki a szobájában áll.

- Maga meg kicsoda? - érdeklődött meglepettséget színlelve a Királylány.

- Én bizony a bolond vagyok, aki egész este téged szórakoztatott. Nem tehetek róla de belédszerettem. Oly tökéletes a nevetésed, és a jellemed, hogy azt szavakkal nem lehet kifejezni. Azért szöktem be a várba és másztam fel ide a toronyba mert szükségem van rád. Még senki se volt aki így nézett volna a mutatványaim közben.

Azonban ekkora a beszélgetésre a királylány ajtaja előtt áló őrök felfigyeltek és berontottak a szobába. Azonnal elfogták a bolondot és tömlöcbe vetették. A Királylány még csak egy szót sem szólhatott és aludnia kellett mert a közben megjelent apja ráparancsolt, és mondta neki h nyugodjon meg és aludjon.

Mit volt mit tenni. A Hercegnő elaludt. Azonban nem tudott sokáig aludni és már hajnalban felkelt és lelopódzott a várbörtönbe megnézni a bolondot. Azonban annak már hűlt helyét sem találta csak egy levelet a tömlöc padlóján. A levelet a bolond írta melyben az állt, hogy ha a Királylány is úgy érez a bolond iránt mint ő iránta. Legyen a vár legmagasabb fokán este 10 órakor.

A Királylány így is tett. Mikor az óra elütötte a 10et megjelent egy hatalmas Madár az égbolton rajta a bolondal. Akkor aztán odarepült a Királylányhoz és leszállt előtte. Majd a bolond megszólalt.

-Hát tényleg szeretsz?

Mire a Hercegnő

- Igen szeretlek. Nem kellenek nekem lovagok vagy hét próbás legények vagy nyomorék királyfik, csak Te.

Azzal a bolond, nagy örömében felültette hatalmas Griffmadarára a Hercegnőt és elrepült vele heted hét országon is túlra ahol azóta is boldogan élnek és sokat Repülnek sokfele, ha még meg nem haltak:)

 

Szólj hozzá!