Hírdetés

Rétes blogja2

csak mert az első túl jól sikerült...

Idézetek

Friss topikok

  • Rebelde: @Köves D. Gábor: és ráadásul még unalmas is (2014.03.10. 17:01) Társasozás

Linkblog

2008.11.03. 21:00 retes

Marcsalkó horgászni megy

Marcsalkó kettőt pislantott majd kikelt az ágyból. Amint kinézett az ablakon látta, hogy kel fel a nap tehát már hajnal van. Amint órájára pillantott látta, hogy megállapítása helyes hiszen még csak 4 óra volt. Gyorsan kidörzsölte az álmot a szeméből és nekiállt reggeli teendőinek. Reggelizett aztán fogat mosott, átöltözött, és kimnet az űrhajó dokk-ba. Beszállt kis repülő alkalmatosságába és elrepült a tóhoz.

Azért oda mert Samu (földlakó) barátja megígérte neki, hogy megtanítja horgászni. Marcsalkó ugyan nem értette, hogy mért egy darab bottal meg zsinórral és egy kicsi kampóval aminek hegyes a vége kell halat fogni de gondolta, ha már a földön van akkor ezt is kipróbálja.

-Először rá kell tűni a csalit a horogra- mutatta neki Samu.

-Áh rendben, na de minek?- kérdezte Marcsalkó

-Mert a szagára jönnek a halak.

-Rendben- és Marcsalkó bólintott.

Miután feltűzték mindkét botra a csalikat, Samu megmutatta hogyan kell bedobni a horgot. Marcsalkó megpróállta utánna csinálni de a vége az lett, hogy felszúrta magát a horogra és iszonyatos jajveszékelésbe kezdett.

-Auuuu, jajjj, belémállt ez a vacak...-kiáltotta Marcsalkó

-Ne ficeregj annyit, mindjárt segítek-monddta Samu- ha halat nem is de legalább magadat már kifogtad- monddta és nevetett.

Mire Samu kiszedte a horgot és letekerte a horgászzsinórt Marcsalkóról addigra a kapásjelzője jelzett, és azonnal bevágott. Gyorsaságának köszönhetően ki is fogta az első halat. Marcsalkó csak ámult-bámult és csodálkozott, hogy tényleg sikerült így halat fogni.

Nemsokára Marcsalkónak is sikerült rendesen bedobni a horgot majd várt és várt és várt. De semmi nem utalt arra, hogy hal vagy legalább egy darab hínár is lenne a horgára akadva. Közben Samu négy halat is kifogott, Marcsalkó meg csak dünnygött magában, hogy ez így unalmas.

Ám mikor kevésbé figyelt oda egyszer csak hopp, a kapásjelző jelzett Marcsalkó pedig ismét jajgatott.

-Mit csináljak? Mit csináljak?- ordította

-Hát vágj be neki aztán húzd ki.-válaszolta Samu teljes nyugalomban

Marcsalkó nagy erőfeszítések közepette ugyan de kihúzta a halat és elterítette a parton.

-Kifogtam! Kifogtam!- ujjongott Marcsalkó- Ugye mennyire ügyes vagyok?

-Nagyon ügyes vagy.-válaszolta mosolyogva Samu- Na de már kezd meleg lenni, ilyenkor már nem kapnak a halak. Szedelőszködjünk.

Ezzel nekiálltak összeszedni a felszerelésüket, a halakat pedig a haltartóba tették. Miután mindennel kész voltak, elmentek az űrjárművön Samuhoz aki megígérte Marcsalkónak, hogy ha fognak halat azokta megsüti neki és az lesz az ebéd.

Mikor hazaértek, Samu egyből nekiállt megpucolni a halakat majd elkészítette őket.

-Készen van!- szólt Samu Marcsalkónak-Jöhetsz enni!

Nem telt bele két másodperc és Marcsalkó már az asztalnál ült hiszen farkas éhes volt, majd nekilátott a halak elfogyasztásának.

-Na hogy ízlik?-kérdezte Samu

-Ez remek!-monddta Marcsalkó- Sokkal finomabb mint amiket nálunk lehet kapni a Marson.

-Ennek nagyon örülök-monddta Samu és elmosolyodott.

Az ebéd után kicsit megpihentek, majd Marcsalkó visszatért a bázisra és bátyjának aki éppen nem volt szolgálatban, elmesélte a napját melyen életében először halat fogott.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://retes191.blog.hu/api/trackback/id/tr44748189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása