Hírdetés

Rétes blogja2

csak mert az első túl jól sikerült...

Idézetek

Friss topikok

  • Rebelde: @Köves D. Gábor: és ráadásul még unalmas is (2014.03.10. 17:01) Társasozás

Linkblog

2008.10.12. 22:12 retes

:)

Mosolyogj, nehogy szomorú légy:D

Fogalmam sincs mért pont ezzel a sorral kezdtem. Talán ez jutott eszembe először. Talán mert így van. Céljainkat ha elég erősek vagyunk elérhetjük. És vannak akik megtorpannak valamint olyanok is akik végigcsinálják. Ha ügyesek akkor boldogan csinálják végig. Felkészülnek rá. És igyekeznek közel biztosra menni. Pedig milyen nagy balgaság is ez. Biztosnak lenni abban, h boldog leszel. Ezért van az, hogy csak közel biztosra. Tudják, hogy ott van a lehetőség arra, hogy nem fog menni. Persze vannak akik meg fordítva élnek. Kevés esélyt adnak a boldogságnak. Nekik talán az esélyük is kevesebb.

Kedden üzleti gazdtan ZH. Jól megírom és jó lesz. Ma néztem a ccusa oldalát. Ha korábban jelentkezik az ember akkor olcsóbb. Érdekes dolog lesz ha végigcsinálom. Ha már ott vagyok. És csak azt hallom, hogy "just do it" ...De hát mért ne érezném ott jól magam. Kicsit félek a nyelvi nehézségektől. Nem akartam egyébként a a nehézség szót használni. Valahogy nem illik hozzám. Na mind1. Meglátjuk.

Megnéztem most este egy filmet ami Márai utolsó 5 évét dolgozta fel. Azt monddta minek menyjen haza? Hogy szobrot állítsanak majd neki amit lepisilnek a kutyák? És igaza van. Attól, hogy egy rendszer megváltozik, a társadalmi ideológiák még nem. Az emberek melyek élnek egy ideában. Bekötött szemmel. És nem ismerik fel azt, hogy mit lehetne tenni. Talán ezt látta Márai előre, és ezért lett úgy-ahogy. Látta, hogy ha visszatérne ugyan oda jönne vissza, ahonnan elment 40 éve. Sőt. Még most is ott tartunk...

Érdekes dolgok ezek. Egy rendszer rendszer nélkül. Ellentét. Ellentmondás. Sok ilyen van a világban. A vízumigénylő lapon meg megkérdezik, hogy terrorista vagy e... Ha az lennék se vallanám be. Meg különben is látszik az az emberen, ha nyitott szemmel figyeled.

A világban járni kell és meg kell ismerni. Látni és járni. Megnézni ki és hogyan csinálja. Aztán levonni a konzekvenciát. És élni, hogy hol nemtudom. Mindenütt nehéz valamilyen okból kifolyólag. De híres én sem akarok lenni és szobor sem kell amit lepisilnak a kutyák. Az csak egy gesztus. A szobor. A gesztusok meg bekaphatják xD

 

De legyen ennyi elég mára. Majd holnap folytatjuk:)

 

 

"A bűn az, ami hátráltat abban, hogy jobban szeressek.
A bűn az, ami a világot embertelenné teszi.
A bűn az, ha elfelejtem az inspirációmat, és tétlen maradok.
A bűn az, ha nem teszem meg a jót, amit megtehetek."

(Henri Boulad)

 

Sziasztok:)!

 

Szólj hozzá!

Címkék: élet usa márai idő ideológiák justdoit


A bejegyzés trackback címe:

https://retes191.blog.hu/api/trackback/id/tr89710689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása